Monday, July 18, 2011

I'm homee :)

at last, dekat rumahh dah.
okay today 1st day duduk rumah.
aktiviti pun takde ape sangadd.
bangun pagi macam biasa then buad ape yang patut.
bangun2 je dah pkul9.OMG. haha
takpelah. then terus sapu sampah, basuhkain, kemas bilik.
bab bilik ni aku malas. bersepahsepah.
adehh,kemas bilik kejap then bersepah balik.
takde disiplin betul.
okay,lepas kemas2 bilik, ampai kain pulak.
then lipat kainn. penat jugakk.
dah settlesemua baru mandi and makann.
huh, baru senang hati tgk bilik dah cun.hihi.
kat rumah, taktahu nak buad ape,
nak keluar tak tahu dengan sapee.
takpelah. tdo je lagi best. haha

Friday, July 15, 2011

home sweet home :)

arghhhh finally,
dapat jugak balik rumah kann.
setelah beberapa bulan bertapa kat hostel.
erk BULAN kehh? hee ntah.
rasa macam lama je tak balik rumahh.
takpe lah.
kat hostel pun bukan best, rumah pun sama.
kalau tak balik rumah then nak balik mana pulak kann?
sebabb tau lah kat rumah macam mana.
dah macam orang asing jee,
takpe lahh,
nak tak nak kene balik jugak.
mak siap datang KL lagi. tak tahu kenapa.
ada nak pegy manamana kott.
okayy cuti duduk rumah lagi putihkan kulit.
SUMPAH best! HAHA

Sunday, July 10, 2011

weekend?

huhh, weekend?
okayy cakap pasal weekend, hmm.
kalau weekend duduk hostel diamdiam memang bosan lah kann.
tambah2 lagi semalam sebab ada BERSIH tu,
duduk KL pun rasa macam tak selamat je dahh.
macam2 lahh orang zaman sekarang.
malas nak ambik port.
tapi semalam KL memang lengang lah kann.
selalu jem je kat depan kolej ni.
semalam rasanya siap boleh main bola sepak lagi kt tgh jalan.
1 kereta pon takde.
huhh macam tak percaya.
so weekend ni takde keluar pegy mana.
just terkurung dekat dalam bilik jeee.
andd hari ni demamm!
haih, aku memang tak boleh lahh kalau duduk diam macam ni.
lain macam je rasa badann. heh,.
takpelah. next week dah cuti seminggu dahh.
so pegy je lah berfoya2.
masalahnya tak tau pulak nak pegy manaaa.
erghhhhhhh!

Saturday, July 9, 2011

aaa berhabuk lagi!

ish, lama gila tak update apaapa kat blog nih.
sorry, terbiar je kann? ahaa dah malas sebenarnyaa.
banyak benda nak kene buadd.
ntahh, kesian kat youu kan blog? hihi.
okayy, tonight baru ada masa sikit nak update.
banyak benda nak cakap.
andd banyak benda jugak dah buad since tak update nih,
pegi vacation dekat sabah lahh, macam2 lahh.
tapi malas nak cakap.
problem tu biasa lahh kan.
sentiasaaa je adaa.
kalau takde tu macam tak normal je rasaaa hidupp.
hekk. tape lahh.
yang penting sekarang rasa tak sabar nak cuti walaupun tahu cuti ni tak buad ape.
just melanguk dekat rumahh jee. its okayy.
rinduu makk, seriouslyy.
kakak mintak maaf sebab banyak buad dosaaa.
kakak tak nak susah kan makk.
cukup lah tuu, kakak tak merajuk pun.
bukan tak nak balik, tapi terasa jeee.
mak teruja bila dengar aku nak cuti ni.
macam tak sangkaaa.

mood sekarangg memang tak sabar nak balik rumah.
cepatcepat lah cuti. duduk sini semakk je otakkk. hehh

Tuesday, June 14, 2011

meeting, ish.

heh, tadi kene pegi meeting.
time banyak keje ni sibuk pulak dia panggil turun meeting.
memang malas lah kann.
this sem, aku jadi penolong ketua level.
bapak ahh. tak penah2 pegang jawatan tu.
senang cakap tak teringin langsung lah!
menyusahkan aku ada lah. haih.
memang bingai sape yg lantik akuu.
aku ni dah la pemalas.
haih, ikut suka hati korg lah nak buad apee.
aku okayy je.
beruntung lah kau dapat aku jd penolong ketua level.
malas amik port.
buad ape korang suka okayy. :D

Sunday, June 12, 2011

takde perasaan.

hurm , payah betul nak cakap sekarang ni .
tengok lah tu, nampak muka happy je kann.
tapi ? heh. tuhan je tahu , sentiasa nangis kt dalam ni.
buat pertama kalinya , balik rumah sehari, then balik kolej balik.
semalam lah. dah tak tahan.
so decide balik kolej petang tuh,
takpelah . dari duduk rumah jadi macam orang bisu, nak buad ape kann .
before ni kt rumah aku rasa aku paling bising, tapi now tak dah.
dah jadi pendiam kot,
takpelahh . redha je.
andd now dah rasa macam duduk kolej lagi best dari balik rumah.
yelah, balik rumah nangis je nak buad ape kan, then tak kene layan lagi.
haih, biar lah aku duduk sini je. tenang sikit.

byee -.-

Friday, June 10, 2011

menangis .

seriously , menyesal balik rumah .
tau tadi aku duduk kolej lagi bagus .
1st time rasa macam ni .
benci tau tak .
aku balik igt boleh happy2 , tapi haram .
sampai2 je dah kene perli .
oh mentang2 lah aku sorg pmpuan , korang ada geng lah nk kenekan aku kan .
takpe , mak abah pun dah tak peduli kat aku .
its okay lah .
aku sampai tdi masing2 buad tak tau. fine .
menangiss jelahh . nak buad ape .
tak tau ape salah aku .
smpai kene macam ni .
sumpah menyesal balik rumah !
nak kate ape kate lahh .
kesah pulak akuu !

nasib .

yelah , nasib anak terbiar memang macam ni .
ape boleh buadd .
nak balik pun kene balik sendiri .
aku dah cerita perkara sebenar pun diorang susah nak percaya .
ape masalah nyaa ? tak boleh ke simpati sikit .
aku nak balik rumah naik train+cab pun dah fobia .
ape yang jadi sebelum ni memang byk ajar aku .
takut tahu tak . tapi family aku amik benda ni remeh je .
eh , korang nak tengok aku dah kene rogol baru nak percaya kee ?
aku cerita dekat mak pun mak amik endah tak endah .
ni kan pulak nak cerita kat abah . lagi pulak .
aku bukan nak mintak simpati ke hape , bukan jugak nak jadi manjee ,
tapi hakikat . nak suruh aku balik sendiri boleh jee .
tapi tu lah kan , setiap kali balik ada je bnda buruk jadi kat aku .
macam benda tu dah tak boleh nak elak dahh .
aku pun tak paham manusia zaman sekarangg .
sebab tu sekarag aku dah tak excited sangad nak balik rumah .
tak macam dulu . its okay , kalau nak aku balik , aku balik .
kalau aku rasa tak penting nak balik , mmg tak balik lahh ,
aku pun takut , biasa lahh .
aku selalu balik pun hari jumaat ,
jumaat tahu2 jelah orang macam mana .
kat tren pun penuh dengan manusia .
so malam ni aku balik . pikir sebab birthday izad je .
kalau tak mmg dah plan tak nak balik .
pukul9 malam baru gerak .
nak gerak awal2 pun tak guna . tren penuh .
harap takde pape yang jadi .
ada family pun macam takde je sekarang .
its okay . aku pandai lah jaga diri aku ,.

memang mood nak nangis jee .
takut , risau . -.-

Saturday, June 4, 2011

hanggouttt .

today baru dapat hangg dengan diorg .
yess rumate saya sama2 pegy shopping .
shopping dekat JLN TAR . haha ,.
excited jugakk sebab dah lama kann tak shopping .
okayy tujuan mmg nak shopping , then dah plan nak belli baju raya .
wahh , haha lantak lahh . dah la taun lepas tade baju raya .
so tahun ni kene beli awal2 .
dah decide nak beli kain sama pattern . so dah dapat .
then dapat lah beli kain baju kurug polka dots *bajet2 comel je kann haha .
denagn jeans radioactive . seriously cantik gila jeans tuu .
biar mahal ke murah , asal dah berkenan rembat jee . hee .
penat , memang sangadd penat .
tadi pegy orang ramai gilaa .
terasa macam dah nak rayaaa jeeee .
arghh , cepat lahh puasaa . then boleh raya . takk sabarr .
okay byeee ! ;D

Friday, June 3, 2011

addicted :)


weehhaaa ! aww pinky pulakk .
super duper awesome lahh .
nakk satuuuu ! :)

biscuit cameraa .
alahaii , small andd cute .
kalau ada duit lebeh ni mau beli sat lagy .
haha


okayy , this is ! hek.
act ni bukan air kotakk taww ?
tapi ni juice cameraa . haa cute kann ?
macam pelik2 pon ada .
hee .yesss , sukaa . :)




terhegeh2 ke saya ? hekk

erk. ape kess ?
hee sedihhh ,
rindu diaaa , tapiii .
dia , bukan KAU , okayy . hehh .
haih , dah dah . cukup lah tu . stop .
saya berserahh .
semoga persahabatn kekal sampai bila2 . aminnnnnn :)

Tuesday, May 31, 2011

new numberr ?

okayy seriously aku rasa macam nak tukar number phone .
ni semua pasal KAU .
eh , KAU boleh tak jangan nak kacau2 aku lagy ?
semakk lahh . jangan call , text ke hape ke .
aku dah malas nak layan kauu ,
kau call lahh bape juta kali pon , text lahh bape banyak pon , aku tak kann reply .
pleasee lahh , aku tak nak kau dahh . so tolong jangan nk jadi macam org gila .
kau dah buad kat aku macam2 , so dah lahh . enough .
aku tension gila dengan kauu skarang .
ye kau dah buad aku menyampah gila2 kat kau . padan lah muka .
dah itu yang kau nakk kann .
malas dah nak layan orang macam KAU ,
harap maklum okayy ,
byeee

oh hi :)

lamanyaa tak update blog kann ?
urm , tak ada mood macam ni lahh . apa nak buadd .
okayy , semalam dah start kelass . macam biasa lahh masuk kelas .
banyak mata yang memandang tanda tak puas hati . *ada aku kesahh
sem baru ni rasa macam lain sket sebab semua dah tukar kelass .
nasib ada kawan2 yang still ada dengan akuuu .
kawan2 yang sayang akuu , yang mana nak dengki2 tu lantak lahh .
sem ni sumpah tak nak ambik port dahh .
kau nak gaduh2 dengan aku suka hati kauu .
aku malas layan , kau nak baik2 , aku baik . aku no hal .
so untuk minggu first ni terasa macam bosan sket lahh .
tape lahh , still ada lagi kawan2 sekepala .
jangan hiraukan orang yang takde otak , yang tahu nak gaduh je keje diaaa ,
past is past lahh okayy . benda lama biar jelaaa .
janji sem ni aku nak happy2 je . concentrate ape yang patutt . tu pon dah kira okayy .
senyummmm jeeee okayyyy :)

Monday, May 23, 2011

wuaaaaaaaa ;p

kenapa kenapa kenapa ? hehh .
sebabb duduk rumah sorang sorang . ape pon tak boleh .
okay today genap seminggu , aku tak lalu nak makan ,
apehal ahh ? ntahh , tak tahu .
pelik . eyyy ada orang bomoh aku ke haa ? *okayy merepek .
haihh , ntah lahh . tengok makanan pon macam tade nafsuu dahh .
nak mati ke dahh ? *okay merepek lagy , sorry .
ape nak buadd ? perut lapar , tapi makan tak nak . gila lah macam ni . hehh .
berat dah turun 3kg ? erk . *seriously .
sampaikan adik aku sorg tu cakap *kakak badan kau kecik je kann ,
haaaaaa , seee ! ape pon tak boleh .
muka ganas tapi hati kiut . *jambu . heee .

yess . jerawat . apo hal ehh jerawat ni ? hehek .
rindu sape ni ? teringat sape ? haha
tak tahu lahh . yang penting bukan KAUU .
ni yang aku malas . nak hilangkan punya susah ,.
kalau dah jerawat tu , satu malaysia boleh nmpak kat muka aku ni .
malu ahhh . hekk .
lantak lahh , cantik pon tak kemana .,

okayy duduk rumah memang bosan lah kan ,
membuatkan aku teringat kat semua orangggg !
arghhhhhhh , balik kolej lagy bosan .
okay dah bye !

Sunday, May 22, 2011

oh please -,-

please , i need someone untuk bimbing saya ke jalan yang benar . hek .
okayy seriously , niat nak berubah .
berubah dari segi semua lahh . especially perangai . heh .
tapi perlukan seseorang yang boleh mengubah saya .
but dont know who lahhh .

*please please pleaseeeeeeeeeeeeeee ;)

Friday, May 20, 2011

hi Kuala Lumpur :)

okayy hari ni gerak balik KL :)
yess , masa yang ditunggu , bosan dah duduk rumahh .
duduk rumah bukan buad ape , putihkan kulit jela .
langsung tak keluar pegy mana .
rasanya cuti sem yang ni lah aku paling baik sekali . HAHA .
ni dah dapat balik KL ape lagy , tengok movie lahh .
banyak movie best yang baru keluar ni .
lepass geram lahh aku . HAHA .
tapi tu lahh , 26 ni dah nak kene daftar kolej dahh .
30 dah start kelasss . adehhhh .
malasss nye nak mengadap manusia kat kolej tuhhh .
macam mana lahh sem baru ni eykkk .
risawwwww jee . hehhh .
okayy , fpr tomorrow plan , pegy kenduri .
adik ipar bangteh kawen dekat shah alam .
then malam pegy tengok movie cerita KONGSI 1 family .
dekat MINES . ni semua bapak aku lahh yang beriya nak tengokk .
tapee , ikutkann jeee . hee
aku memang bosan skaranggg .
tak tahu nak buadd apeeee . ikutkan hati nak pegy je jalan2 .
hek *tgh2 malam ni mula ah ;p


okay bye !

Thursday, May 19, 2011

awwwwwwww !

awak tahuuu ?
sunset itu cantik , macam awakkk .
saya suka sunset , sebab tu saya suka awak .
saya sayang sunset , macam tu lahh saya sayang awakkk .
saya rinduu sunset saya, sebab saya rindu awakkk !

* tiga juta kali likeeeeeeeeeeeee :)

semuanya sebabb KAU .

yess , semuanya sebab kauu .
kau tahu takkk ?

sebab kauu
= aku sanggup buad ape jee .

sebabb kauu
= aku berhabis duit

sebabb kauu
=aku hilang kawan2 akuuu , *terutama .. yes kau faham lah kann .

sebabb kauu
= aku ikutkann ke apa kau suruh , apa kau nakk .

sebabb kauu
= kawan2 aku penah cakap aku gilaaa .

sebab kauuu
= adik2 kauu sekarang benci aku * kesah pulak akuu kann

sebabb kauu
= sekarang aku menyampah gila dekat kauuu

sebabb kauu
= aku setiaa jeee , *walaupon kau ingat aku main2 kan kau . otak kau lahh

sebabb kauu
= kawan aku tu marah andd tak caye kan aku lagy . * aku hilang dia kau tahu takk

sebabb kauu
= kawan2 aku susah . kau memang banyak susahkan kawan aku .

sebabb kauu
= aku hilang segala-galanyaaa

sebabb kauu
= aku penah gaduh dengan roomate akuuu

sebabb kauuu
= perempuan kat umah kau pernah layan aku macam orang gaji *bodo punya pmpuan

sebabb kauuu
= aku macam orangg bodo jee ikut je cakap kauu

sebabb kauu
= aku tension gila dengan perangai kauuu

sebab kauu
= aku tak caye dengan ape kau cakap , sebabb kauu PENIPUU

sebabb kauu
= yess sekarang aku menyampah gila2 dengan kauuuu !

sebabb kauu
= hidup aku tunggang langgang . *tak penah rasa bahagia langsungg

sebabb kauu
= bila aku cerita sket pasal kauu , tak kesah lah dekat famili ade je tak suka dengar .

sebabb kauuu
= abis semua ingat aku jahat *terutama kawan2 andd adik2 kauu .

haihhh , banyakk semuanya SEBAB KAUUU !
yess , aku takk kisah kalau family kauu nak benci aku terutama adik2 kauu yang selalu perli2 akuu . *pegy mampusss okayy .
serius dah giveupp . cukup lahhh . aku tak tahu lahh macam mana orang yang stay sampai 5 6 tahun tuu , macam mana diorg bertahan eyhh ? aku ni nk cukupkann setahun pon susahh .
haihh , sokeyy lahhh . *bodo jeee pikir .
betol cakap wani , semoga aku dapat lelaki yang bagus , boleh bimbing akuu ke jalan yang benarr *HAHA , kelakar je dengarr . ye memang tu aku nakk . maybe belum masanya lagy .
sokeyy , aku pon muda lagy . mak cakap umo 21 baru boleh ada pakwe . ERK . HAHA ,
mana nak cari ni , heeee *kidding .
dah laaaa . END STORY !

K BYEE !

*semoga ALLAH makbulkann ape yang aku nakk .
*untuk KAUU , sorry for everything . I have too . go on with new lifee . past is past . okayy . :)

Wednesday, May 18, 2011

sakit gilaaaaaaaaaaaa !

period pain , kauu datangg lagy kan ?
seksaa aku tahan sakit tahu taakkk ?
okayy todayy nakk buadd ape pon tak bolehh .
since pagi until noww , sakittttt !
today pon dah macam puasa tahuu ?
ni lahh masalah kalau kene penyakit ni .
makan langsung tak nakkk .
kalau lahh hari2 macam ni , mau kuruss akuuu . haha .
so harini terbaringg jee . pagi bangun sempat basuh , ampai andd lipat kain je .
tu pon gagahkann jugakkk . then kemas rumah sket .
tak larattt , terlampauu sakittt .
bolehh fobiaaaaaaa tahu takk kalau kene bende ni .
sape je yang tahan sakit kalau kene period painnnnnn . :(

Tuesday, May 17, 2011

okay , its mine already :)


yess , my fav perfumeee !
exactly , bau dia awesomeeee .
aww , alhamdulillah , at lasst , dapat jugakkk perfume ni . :)



Monday, May 16, 2011

izadhia :)

*iloveyouuuu :)


*comelll , ahaa geram doe !



aha , finally .
tanpa dijangkaaa , akhirnya dapat jugak jumpe diorg .
rindu gila tahuu ? lama dahh tak jumpee .
nasib baik tadi alang kol tiba2 nak balik .
walaupon kejapp .
sebabb dia odw nak balik palong anta adik ipar dia .
dia tdo palong lahh . alahai .
igtkan tdo rumahh , baru nak lepaskan rinduu kat budak 2 orang tuu .
sokeyy lahh , nak buad macam mana . janji dapat jugak jumpaaa .

Sunday, May 15, 2011

kosonggg ^^

kosongg ? zeroo ?
HAHA , same jee .
yess , ni lahh yang aku rasa sekaranggg .
kosonggg , tade pape .
dah macam oarang tade perasaan dahh . HAHA
dah lah , tiba2 malas nak cakap . heh ,
'okayy goodnight .
bye !

malacca :)

finally , baru lahh dapat pegy jalan2 .
hehh . tak pegy mana pon , juz pegy rumah makteh dekat melaka .
mak cakap tahun ni tak pegy lagy rumah makteh .
so pegy lahh . gerak pagy sabtuu .
ni pon baru sampai rumahh .
kalau tak tuu weekend duduk rumahh , pegy kenduri .tak dapat pegy mana .
sebab ayum tgh ambik lesen . weekend kalau pegy mana2 nnt dia pulak tinggal .
hehh , takpe lahhh .
semalam pegy lepak2 kat pantai . dah la panas . memang tade keje .
then sampai rumah makteh lepak2 kejapp .
pukul6 keluar pegy pasar malam dekat alor gajahh .
sebelum pegy tu aku lepak2 kat luarr .
tgk cousin aku tgh lepak dengan mber dia .
then ada lahh sorg makhluk ALLAH ni cakap dekat cousin aku ,
yang aku ni macam kene sakit ALBINO .
ha lebeh kurang lahh . yang org kulit putig macam mayat tuhh .
hampeh kann ? aku nak gelak pon adeee .
nasib aku tak kenal . hehh .
malam pulakk lepak2 kat rumah je tak pegy mana .
onl line macam harammm . lebeh baik tak payah .
hari ni pon tak buadd ape . tdo makan , tu jelah keje .
petang lepas asar gerakk balikkk .
esok bermula lah routine aku macam biasa kat rumahhh .
haihhhhh .

Thursday, May 12, 2011

:/ :(

hi .
kenape muka macam tuu ?
haihh , act todayy tak tahu kenapee .
mood tade langsungg , since pagi .
tapi now dah okayy sket ,
ntah lahh . lemahh jee .
kurang sehaddd ,
tengah hari tadi pegy ambik adik2 balik sekolah ,
then macam biasa before tu pegy lepak kedai cousin dulu .
diorang pon pelik tengok akuu .
tak se happy macam selalu .
diorg tanya aku pon tade mood nak cakap2 .
kesiann diorg tak kene layan . heh .
nakk buad macam mana pulakk kann .
mybe dah bosan duduk rumahh .
kawan2 ntah manaa .
nakk pegy kl mak abah tak bagi .
apelahh nasib . he


Wednesday, May 11, 2011

fobiaaa :/

fobia kenapee ? hee
fobia dengan malamm .
asal malam jee mesti rasee fobia .
sebabb tak dapat tido .
susah betul kalau nakk tdo malam2 .
takk tahu kenapeee .
orangg lain syok2 tdo aku plakk menungg jeee . haihh .
macam semalam , dah pukul 5 pagi aku still dapat tdo lagy .
kalau dulu takpe ahh . ada reasons .
sekarang tade reason pon macam tu jugakk .
apehal , pelik .
the aku terpikir , ape bnda kalau aku buadd mudahh je nakk tdo .
okayy , dah tahu .
tengok tv ! HAHA .
kalau aku tengok tv tak sampai 5 mnt tv tgk aku plakk .
yess , kalau tgk tv aku mesti rase cepat ngntukk je . heee *bodo2 jee
so malam ni rase nak buad macam tu .
skarang pon da bosan .
onl ponn macam tade bnda . hekk
decide tdo awal lahh .
kot bolehhh ,
so lepas ni kene tengokk tv . heeeee



okay goodnight !

S A N G A P . erk , HAHA ;D

sangap ? HAHA , title je pon dah menakutkann .
nak tahu tak sangap apa ? hehh .
sangap nak SHOPPING lah ! aiyooo .
rasa dah lama gila tak SHOPPING tahuu .
bila lahh nak dapat duit yang banyak nehh . HAHA . *mata duitan ;p
boleh dikatakan semuanya sangap .
sangap nak pegy keluar jalan2 , sangap nak lepak2 dengan mber .
adoi , bosan duduk rumah dah .
duduk jee kat rumahh , mau demamm .
memang dah demam ponnn . heh .
semalam ckp kat my mom bgtahu dia nak pegy kl .
dia tak bagi , sebab aku ni dah la jarang balik .
then nak pegy kl pulakk .
alahaiiiii , yelah2 . sayang punya pasal .
heee ;D
terpaksa lahh duduk rumahh menungg je .
mengadap laptop hari2 , setiap saat , minit dan jamm .
kene marah dengan abah sebab bnda ni aku jadi semakin rabunn .

*padan mukoooooo kauuuu ! HAHA

okay bye !

today , bosannn .^^

oh hi , ;p
todayy buad ape je ehh ?
hehh , the answer is nothing !
okayy today tade buadd ape2 pon .
aktiviti macam biasee jee .
macam selaluu aku buadd .
kalau dah name slalu buadd maknenye bosann lah kann .
haih , bangun jee terus kemas2 rumah buad ape patut .
basuh baju , lipat baju , then ampai baju . yes step by step . HAHA .
kepala pon dah buntu tak tahu nakk buad apa lah kan ,'
then abah suruh pegy amik adik2 kat skolahh .
okay now baru aku rasa macam nak pegy amik diorg tu jauh jee .
malas betol . tape ahh , dapat gak lepak2 kat kedai kak ct gosip2 sementara tggu diorg balik .
dah amik tuh terus je balik . tade nak tggu ape dahh .
petang pulak macam biasa pegy jalan2 naik moto .
best lahh duduk cni . petang2 happening gila !
aku tak pnh rasa macam tu pulak . HAHA *batak kau kann .
yelah , duduk rumah lama nak pegy mana sangadd .
kt cni aku buad hal sendiri jee . terperuk dlam umahh .
nakk pegy mana sangadd , kawan pon tadee , *kesian .
hehh .


okay bye !

Tuesday, May 10, 2011

kenapee dengan mata malam ni ? haihh .

pelik . tapi benar .
haa lebeh kurang macam tu lahh .
kenapee ehhh ?
takk bolehh tdo . haihh , masalah besar ni .
tgk jamm dah pukul berapa . aiyooo .
kenape tak rase ngntuk langsung ni .
dah la bosann , sume orangg dah tdo .
yg aku dari tadi terkebil kebil jeeee . hehhh .
rase nakk ambik ubat tdo pon adee .
ape yang kauu pikir hajarrr , tdo jelahhhh .
ni yang buadd aku fobia bila time malam , sbb ape , sbb susah nak tdo .
pagi esok mula lahh bangun lambatt . ahaaa .
cik mata , pleaseee .

*baca doa , tutup mata , thenn tdo .
okay bye ! goodnight , eh eh . morningg ! heeeee

frusttttttttttttttttttttttttt gilaaaaaaaa !

at last , dahh decide .
1st pagy2 bangun , then mandi terus abasuh kain andd lipatt kain .
wahh , banyakk gilaaa ! tape2 . sayangg mak , mak penat balik keje ,
tak kann nak biar kan mak lipat pulak kann .
kalau aku tak buadd sape lagy .
okayy , tengah2 SYOK aku lipat kain , *lipat kain depan tv okayy .
HAHA . then tiba2 abah datangg join tengok tv .
nak tahu abah cakap apaa ?
"kakak , petang ni ikut abah dengan makk pegy PROTON , order PERSONA '
ohhhmyyyyygoddddddd ! rase nakk meleleh jee air mata . :(
kenapa PERSONA ? kenapa tak PINKY ?
haihhh , time tu dah tension . HAHA .
then aku cakap lah kat abah , nanti kalau beli PERSONA ramai jee nak pinjamm .
tau2 je lahh bangcik tuuu , dah la aku gaduhh dengan dia .
lepas tuu abah boleh cakap , jangan bagy sape2 . tu kann kakak punyeee .
okayy senang hati dengarr . ikut jelah cakap dia .
nak melawann tak beranii .
makkkk , tolong lahhhh akakk . mak janji nak beli MYVI . :(
hehhh , okay dah petang .
ikut abah pegy jemput mak kat tmpat keje . dengan ayumm sekali .
dalam kete dah buad muka . mak pon perasan ,
sampai kat proton kuar je kete , mak cakap
" sabar lahh , nnt kita beli lain okayyy ."
time tuhh pikir nak senyum ke tak nakk . haihhh .



Monday, May 9, 2011

help me to get this 'PINKY'


nakkkkkkk :(
sob sob sobbbb :'(

problemo ? haihh , alwaysss !

masalah masalah andd masalah lagy . HAHA
act tade lah masalah sangadd pon .
hal kecik jee .
tapi rase macam tension jee .
eyp eyp .
dont stress okay darl .
if you stress , you can get pimpless .
no moree pimples okayy !
shhhhh ! hekk *bodo
okayy macam ni , last week mak ada offer MYVI .
hati dah bersorak2 riangg .
okay myvi , siapa tak nak kann ?
keretaaaaa , siapa nak naik bass pulakk kann ?
haihh , thenn last week jugakk pegy survey dekat PERODUA .
okayy , dah nampak MYVI idaman .
kalerr pink , WHOAAAA !
style lahh . dalam dia perghh , exclusive .
dahh berkenann , okayy cakap kat mak n abah confirm .
then balik rumah , discuss balik . abah cakapp
"abah rasee baik kakak beli PERSONA, besar pon besar , harga lebeh kurangg je "
dalam hati , adoi , tak nak lah !
nak MYVI ! dah bape lame idam kan kete tuu .
walau pon tak setanding dengan MINI COOPER and SUZUKI SWIFT lah kann ,
tapee , janji ada iras2 skett , wahahah .
continue balik , abah cakap nnt kita pegy surveyy dekat proton pulakk .
aduhaiii , tak nak tak nak ! heh .
tadi abah pegy proton , senyap2 je dia pegy , pandai ea !
lepas tuu dia bawak lahh brochure .
hehh , ni kakak tengok harga dia .
lebeh kurang je dgn MYVI ,
baik amek PERSONA . jimat minyak , cantik , besar and blablabla !
mak balik keje trus pujuk mak , tak nak PERSONA .
nak MYVI .
sebab kalau amik PERSONA ramai je nak pinjam2 nanti . *kedekut bhaii .
kalau amek MYVI pink mesti tade sape nak pinjam .
jambu lahh katekann .
wakaka . tu yang besst !
kalau amek PERSONA , nanti bg abah guna dulu .
kakak bawak lah kete abh yg ni bwk balik kolejj .
huhhh ! tu yg sebenarnyeeeeeee ! lagy lah akak tak nak abh .
nak MYVI PINK jugakk !
tak kiraaaaa ! ahaaa

okay bye !

*hope malam ni abah dapat mimpi yang indah andd ubah fikiran suruh aku amik MYVI pink .
pray for mee pleaseeeeeeeeee :)

its all about money money money ! -,-

yess moneyy !
apo tuhh ?
haha , dush ! kalau tak tahu melampau lah kann .
penting tuh , penting kee ? tettttt . penting lah jugakk .
kalau tade , tak hidupp kot . hehh .
cakap pasal duit , okayy hari ni dah berhabis nak dekat RM200 .
tak sampai 1 jamm . cool kann ? haihh .
nakk buad macam mana , dahh rabunn .
so kene lahh buadd spek baruu .
before ni buad jee spek tapi tak pakai .
now dah rabun tahap melampau so kene lahh pakai jeeeeeee .
adehhh , nak drive pon takk bolehh lah .
sebab dah rabun sangaddd .
nak tak nakk terpaksee buad spek baru .
andddd afta thiss , kene slalu pakai lahh okayy ?
sebab apee ?
sbb buadd gunaa duit sendiri .
baru tahu kann macam mana ?
padann mukaaaaa ! haha


okay bye !

Sunday, May 8, 2011

^__^

okay today demamm ,
badan rase lain macam ,
kepala sakit plus peningggg ,
nakk pitamm jee ,
takk tahu kenapeee .
makann ?
langsungg tade seleraaa .
one dayy terbaringg jeee macam hapee ntahh .

hmm :/

Thursday, May 5, 2011

benci ^^

apehal sume orang nak cari pasal ?
tak boleh nak tgk org happy sket ,
nak hidup bahagia sket , mula lahhhh .
kauu igt kau bgus sangadd kee ?
ade jugak kann jantan2 yang tak paham bahasee .

rimass lahh gilaa .
jangan nakk layan aku macam awek kauu .
serius aku takk suka .
lagy 1 aku takk suka kauu .
pleasee lahh jgn letak harapan yg tggi yg aku suka n akan terima kauu .
cukup baik lahh aku nk kawan dgn kauu .
bodoh lahhh .
sumpahh aku takk sukee .
kang sekali aku dah mnyampah , aku takutt sampai bila2 pon aku mnyampahh .
aku kalau boleh tak nak macam tuhh .
so jangan nak perasan sangadd yg aku ni awek kauu .
sket pon aku tak nak dgn kau lahh .
tolongg lahh pahamm ,

aku rinduu dia sorg jeee :(

Tuesday, May 3, 2011

can't sleep lahh !

haih , takk boleh tdo ni ,
why ehh ?
adehh , dah lah semalam tdo lambat .
nk dekat pukul5 .
hmm ntah lahh .
dah la tak boleh tdo , then tak tau plak nak buadd apee .
adoii . hehh .
give me an idea pleaseeeeee ?
hmmmmmmm

IMISSYOUU ! :)

cik putihh :)


oh hi cik putihh ,
heee , okayy ni sayee punya .
nama dia cik putihh ,
awww sweet kann ?
dah lama tak guling2 dengan dia ,
balik rumahh pon jaranggg ,
yang selalu kejekan dia ni adik2 aku jelahh .
siodd diorg ni .
bukann reti jageee ,
hek .
cik putih ni sangadd besar dan gebuu .
kalau dapat peluk mmg best lahh .
tdo tak payah guna bantal pon tapeee .
gila lama tak peluk2 dia .

*geli , sebab tak tau sejakk bila aku tiba2 minat teddy ,
whahaah :D

HAPPY BIRTHDAYY sweety :)

okayyy , ni diaaa BIRTHDAY GIRL .
NURZULAIKHA !
HAPPY BIRTHDAYY sayangss .
dahh setahun dahhh kann .
after this dapat adik jangan nakal2 dahh okayy ?
ILOVEYOUMOREE babyyy !

yummmyy !
cake baskin robinss !
sangadd sedapp .
takk sampai 5 minit dahh abesss !
awesomeee :P

yangg ni birthdayy girl dengan papa dia .
NURZULAIKHA bt BADRUL HISYAM .
so sweetttt :D

alolo , comelnyeee !
DHIA QHAIRINA , maintain cutee okayy ?
ILOVEYOUU sayangss :)



ahha , yang ni .
apehall ? bajett kau comel ?
bla ahhh .
sume ckp kauu macam budak gothic dah malam tuu .
bru pakai sket , sume dah tegurr .
lawakk jeee . heee
btw , kne lahh ade perubahan sket .
tak kann nak jadi mayat jeee ,
hehuuuu

Monday, May 2, 2011

fall in love with youuu :)

d7000 ?
yess , tiba2 terminattt dengan menatangg nehh .
heee , style kann ?
exactly .
kauu tunggu jelahh .
nnt aku dahh banyak duit skett ,
aku beli kauu okayyy ?
haihhh .


I'm cominggg homeee :)

finally , im home !
yeah , noww dekatt n9 sudahhh .
pergh , lame takk balik kott .
macam2 yang baruu kat rumahh ni aku tengokk ,
heee .

okayy , ni serius penatt .
td dari kl smapai bk jalann jemm.
thenn hujan takk henti2 .
haihh .
kesiann abahh ,
aku nakk drive dia tak bagi .
kann dah letihhh .
gerak dari kl pukul 5 ,
pkul 10 baruu sampai ,.gilaaa kannn ? hhaa .
tak pasal2 jeeee .

soo esokk adik2 aku sume pegy school .
akuu ? haihhh .
tggal kat rumah jela melanguk sorg2 ,
kemas2 rumahh , adehh MALAS !
hahaha .

papeponn bestt duduk rumahh ni ,
walaupon bosann , its okayy lahh .
awak sentiasa bersama saya kann blogg ?
heeee .

I THINK IMISSYOUUSOMUCH ! :)

Sunday, May 1, 2011

todayyy story :)

okayy , for todayy sperti yg dah sedia maklum ,
last paper aku , subject macroeconomics .
serious nak nangiss jwb paper ni .
takk tahu kenapee ,
susah dia lain macammm .
ntahh la , jawab jee ape yangg aku tahuu ,
redhaa jelah .
risaww tak usah cakap lahhh .
haihh .

then lepas paperr , pegy kenduri kawen kat rumah paklang .
dekat keramat bawak budak2 ni skali .
dah settle sume , balik kolej dalam pukul 4 lbehh .
kemas2 barangg sume then trus drive balik .
sem ni aku betul2 survive sndri lahh .
tade sape tolong pon .
balik sendiri . angkut barang pon sndri .
padan mukaa .
hee .

drive balik trus pegy rumah bangteh ,
ade party birthdayy ika .
buad makan2, best !
sate , kek baskin robin , perghh ,
tak jadi aku nakk diett , haha .
dlam pkul 11 trus balik rumah alangg .
penatt sangatt ,
angkat barang sorg2 naik tgga .
tingkat 1 je ponn , nasib baik .
tp pnt jugakkk .
sorg2 je kottt . heh .
balik2 trus mandi solat n onl .
hee .

IMISSYOUUUU :)

Friday, April 29, 2011

sunday :)

hye lovelies :)
yess , ada apee dgn sundayy tuu ?
hee .
act , tu last paperr .
haih tak sabar nyee nak holidayy .
nakk berambuss dari tempat ni .
bosann tahu ? tension , sumee ade .
malas nakk tengok muka2 orang yangg sukee dengki2 ni .
perangai masing2 tak tahu lahh macam hapee .
tp yang malangnyee cuti bpe minggu je kott .
tak sampai pon sebulann .
its okayy , janji tak nak tgk muka diorg .
kau tgk aku lembik jee kan ,
nnt bila dah sampai tahap hilangg sabar aku , abes lahh kau2 sumee .

haih , tak nak lahh cite pasal budak2 yg tade otak tuu .
yeah , yang penting cuti ni nakk enjoy2 jee .
duduk rumahh puas2 ,
buad apee yg aku sukaa .
tapi cnfrm bosannn .
sbb nnt terperuk je kat umahh .
onl pon tak tau nak layan sapee dah .
fon dua2 dah rosakk .
elok lah tuu .

melangukk je lahh kat rumahh .
jenguk blog ni lagy baguss .
hek :)



Tuesday, April 26, 2011

please , jangan cari pasal :/

susah lahh kalau ada orang yang syok sendiri ni .
semakk je rasa ,
pasal lelaki pon nakk cari gaduh dengan aku kann .
aku memang pantangg ah .

perempuan , jangan syok sendiri boleh tak ?
profesional lah sket . tak kan tu pon nak jeles
kalau tu pakwe kauu takpe jugakk ,.
haihh , memangg semakk je kauu :/

sorry ;)

sorry dekat blog ,
kesiann awak kann ,.
dah lama takk tengokk n tak updatee .
busy lahhhh dengann final .
awak tunggu jee after final neh .
insyaALLAH hari2 saya update and datang jenguk awak oke ?


ILOVEYOUU :)

Thursday, April 7, 2011

awww , excitedd :)

eyp , saya sudahh kenyang !
HAHA , act baru balik dari makan .
today makan kat luar lagy dgn rumatee .
seronokk , hee

okayy , hari excited tahuu .
sbb todayy dah hari khamis ,
so esokk dah nakk gerakk pegy SINGAPORE dahh .
awww , takk sabar lahh !
tersangaddd excited !
heee .
rase macam nakk pegy HONG KONG dulu .
haa macam ni lahh excitednye .
SINGAPORE tu ape lahh sangadd yangg ade kann ,
ececece , berlagakk kauu ni bhaii .
HAHA , tapy tu sume takk penting .
yangg penting dapat masuk UNIVERSAL STUDIO .
nakk tengok SHREK liveee . hekk .
cepatt lahh esokk ,
takk sabar dah ni .
yangg best SEMUA family pegy ,
1 bass kott .
hehekk .

yeah , hopee ni lahh vacation palingg awesome !
:)

Tuesday, April 5, 2011

yeah , HAPPY :)

heyy , lame dahh takk update blog kan ?
blog pon macam dah berhabukk je .
heeee .
haa , todayy happy gila .
why ehh ?
urm urm , sebabb hari ni dah kurang satu beban .
kejapp lagy buad persembahan kreatif ARAB untuk final .
so lepas ni tade lahh nk fikir2 pasal ni lagy dahh .
tggal lakonan je lagy .
next week dah boleh settle dah sume .
arghh lega ! hee

so esok , ape nakk buad ha ?
lakonan je lahh kot .
kalau boleh nak settlekan awal2 .
sbb jumaat next week dah nak kene submit sumee .

yeah , happy lagy !
nakk tau kenapa ?
haha , againnn , GOODBYE MALAYSIA !
yess , I NEED A VACATION .
huhu .

okayy , this week nakk pegy SINGAPORE pulakk .
last week dah puas jalan2 dekat HATYAI, THAILAND .
this week pulak pegy SINGAPORE ,
boleh kopakk aku tiap2 mggu pegy jalan . haha .
yeah , masukk UNIVERSAL STUDIO .
sangadd excited .
walaupon dia macam same je macam DISNEYLAND ,
tapi rasanya ni lagy syokk kot .
heee .
dahh laa jumaat tu ada ujian bertulis ARAB ,
then ada pulak program mentor mentee .
sume tak pegy .
dah dapat excuse dari lecturer .
balik2 muka aku je yg mintak cuti pegy vacation .
HAHA , ape nakk buad madam .
jumaat tu nnt lepas kelas pkul12.30 trus balik rumah
dalam pukul5 petang gerak pegy singapore .
takut smpai boarder lambat nnt dah tak boleh masuk .

arghh , sesungguhnya saya sangadd excitedd tahuuu !
UNIVERSAL STUDIO , here I come !
wait for me SHREK . HAHA





senyum lebar lebarr okayy ?

Thursday, March 31, 2011

goodmorningg ^^

so hari ni aku tade klass ,
bangun awal plakk tu , haihhh .
baru plan nak bangun lmbat .
mekk tgh siap2 nak pegy kelas tadi terjaga pulakk .
ni dahh tak boleh tdo balikk .
hmm , tape lahh .
jap lagy sambung balik . hehh .
arini plan nakk balik rumahhhhhh .
alahai , lemahnye bila nak balik naik tren ni .
tambah2 hari jumaat , mmg tak lahh kannn .
nakk hadapp jem lagy .
huh . its okayy lahh

so malam ni , nakk gerakk dahh .
happy ke ha ? macam takk je .
mood tade langsunggg .
doakan jelahh selamat pegy andd selamat balik .
nakk enjoy2 kat sne , tak nak moody2, and tak nakk tension2 .

kene smileee jugakkkk :)

mana pegy mood akuu ? :(

ape nakk jadi , jadi lahhhhhhhhhhhh .

Wednesday, March 30, 2011

takk sabar menanti esokk . HAHA .

yess , esokk .
takk sabar sangadd .
1st tak sabar nakk habes testt tuk esokk .
2nd , cepat2 lahh abes klas esokk .
esok klas sampai pukul3.30 .
then boleh pegy shopping . heeeee .
hari jumaat 1 hari tade klas .
igt nak balik rumah trus esok , tapi malas lahh .
nakk pegy shopping dulu .
dah lama tak bershopping2 kott . HAHA .

hari jumaat petang pulakk balik rumahh .
naik cab n tren lagy .
makk dah sound hari tu jgn naik cab .
tapi nakk buad macam mana . kene jugakk hadapp .
ari ahad aritu , tbe2 makk cakap .
'kakak , jum pegy perodua . mak nakk order kete '
whoaaa ! gila terkejut .
tapi aku cakap tak nak .
sbb kesian dgn mak .
mak nakk sgt belikan aku kete ,
tapi aku ckp tggu dulu lahhh .
tak nakk susahkan makk .
mak dah byk kuar duit .
lagy2 kuar tuk abg aku yg sorg tuu .
nak g dating ngn awek pon mintak duit kat makk .
sengal . nakk motor LC , makk belikann .
sume makk .
cukup lahh tu , aku tak nakk susah kan makk dahh .

okayy , tuk hari jumaat tu ,
aku balik rumahh .
insyaALLAH , malam tu aku gerak pegy thai .
jalan2 kat hatyai .
yeah , dah lama tak pegy vacation .
mula2 ta nak pegy ,
tapi mak ngn kak suzi nak sgt aku pegy .
so pegy jelahh .
heee .

takk sabarrrrr !

smileeeeeeeeeeeeee ;-)

Tuesday, March 29, 2011

wish me luckk okayy ? hee .

ari ni bahagia sket ,
sebabb satu kelas je . tu pon klas ctu pkul8.30 smpai 10.30 .
patutnya lepas tu kelas eco . tapi cancel plakk .
madam MC .
urm2 , tak boleh nakk lepak2 sangat lahh kan ,
sebabb pukul5.30 jap lagi ada test listening ARAB .
huhh , pukul 5.30 plakk tuu .
bapak lambat .
tapi takpe lahh , dahh ustazah nakk buad time tuu .
hopee dapat buadd lahh ,

then esok , ada test eco plakk .
pagy , pukul8.30 .
urmm , malam ni kene study gila gila lahh .
testt kot , overnyte lagy !
huhh ,
nakk topup tdo tak dapat lagy ni .
tape lahh , tdo tak penting dahh skarang !
ececece . heeee .
papeponn ........

GOODLUCK to myself !
chaiyok chaiyok !

betol ke apa yangg aku buadd ni ? ;p

tak nakk kacau kauu dahh .
tapi macam takk boleh je .
kene jugakk rasenya.
sorry kalau selama ni aku terhegeh2 dengann kauuu .
just nak jadi mcm dulu , mybe kauu dah tak boleh kott .

sorry againn , harapp kau bahagiaa .
terima kasih kawan !
take care andd smile always ! ;)

*dulu 3, then 2 , lepas tuu 1 ,
noww , alonee .
chill !
:))


rinduu sangat dekat kauuu !

Monday, March 28, 2011

tido lambatt , haihh .

memandangkan dah nak final dah ,
keje pon byk nak kene submit sume ,
skarang aku dahh pandai tdo lambat macam dulu ,
hari2 tdo pukul3 , paling lambat pon pkul4 .
kalau tak awal je , tbe2 dah pandai balik nak tdo lambat .
hehh , ari2 tdo 4jamm je .
mmg sakit ahhh . ^^

*berkorbann apa sajaaaaaaaaa ;DD

tersangaddd ngantukk !

arini tak tahuu lahh kenapa , bz je rasa .
terkejar2 nak settle kan resume pagi tadi .
dah nakk submit pon ada jugak problem .
1st nak print tbe2 pendrive shortcut .
msuk kat laptop wani trus jadi cmtu .
nakk print dah takk bolehh , nasib ada backup .
arini abes klas tghari , igt boleh rehat2 . sbb ngntuk gila arini .
malam tadi tdo pukul4 buad resume sume .
igt nak topup tdo ptg td , tp tak boleh .
kene taip folio CTU pulakk . rabu nakk submit .
its okayy , buadd jelahh .
malam ni igt nakk tdo awal , tapi tbe2 tak boleh plakk .
nakk discuss arab , buad statistics , mmg byk keje .
esok ade rehearsal persembahan kreatif arab .
tak sangka , aku yang tak prepare pape boleh dah buad smpai 4 lagu arab .
okayy la tu dari takk buad ape .
dlm stgh jam je aku reka trus dapat . AHAH .

dah settle sume keje , diorg sume pon dah tdo .
aku je tak tdo lagi .
still tgh edit2 folio CTU .
seriously ngantukk gilaaa !
jelez tgk diorg tdoo .
hehhh .

malas senyumm >,<

Sunday, March 27, 2011

thank youu ALLAH :)

tadi balik KL ponn dah ptg .
sampai airport nak dekat pukul8 .
alang bgtau flight dia delayy .
so kene tggu smpai pkul9 baru dia muncul .
time tu dahh penat , jalan jem gila !
dari kuala pilah smpai nilai . huhh .
memang tabahh gila akuu .
bawak kete pon laju gakk td .
haihh , lantak lahhh ,.
aku pikir test esokk je . takk study sangat malam td .
risaw tahapp hapee ntahh .
huhh .
then drive smpai kolejj .
mmg laju ahhh , lantakk ah .
sume dah terdiam dalam kete .
aku dgn tade mood .
pkir test, test, n testt !
kalau lahh test cancel , kann bestttttt .
smpai kolej , laparr .
buadd megi dulu . alang ajak makan td pon tade mood dahh .
then lepas makan , bukak lappy ,
check FB ,
ternampak budak ni cakap test esok cancel .
huhh ? macam tak cye .
then kol budak2 ni , mmg betol .
test esokk cancell .
YA ALLAH , tuhan je yg tahu macam mana aku td .
nsb baikk , kalau tak cmfrm malam ni tak tdo .

thank youu ALLAH , makbulkan doa aku . :)

Saturday, March 26, 2011

nak ke takk nakk ? = nakkk ;DD

ni lagy satu masalahh ,
pagi td bangun2 je dahh pukul10 .
yelah , smlm tdo pukul bpe plakk .
nakk dekat pukul3 pg baru dapat tdo .
the bangun je pagi , tgk kakak ipar aku dgn anak2 dia mcm bosann .
aku pon dengan perasaan yg amat kesian ,
pkir lahh kejapp ,
nakk balik kg ke takkk .
sbb smlm kak suzi ada ajak balik kg ,
then aku ckp takk tau lagy ,
sbb isnin aku ada test , ada byk keje nk kene submit isnin nehh .
aku pon tak tau lahh ,
ms mandi pagi td pkir2 balik ,
balik je lahh kg .
kesian je tgk diorg bosan kat umahh ,
aku penat ,
tapi tape lahh ,
asal diorg bahagia .
tak nakk ahh tgk diorg bosan kat umahh
lgpun kak suzi mcm nak sgt blk kg .
then trus decide blk kg .
time tu jugak sruh diorg siap2 sumee .
dalam pkul11 gerak blk .
smpai kg nakk dekat pkul1 .
smpai2 je penatt , then tdo smpai pkul4 .
HAHA .
lepastu tbe2 kak suzi ckp nak balik palong ,
then aku pon trus siap anta dia kat umah mak dia .
mak abah teman skali .
terima kasih mak , abahh .
mula2 decide nakk pegy sorg je anta kak suzi ,
tp tbe2 mak abah ckp nak temankann .
lagy bagusss ,
dia risaw aku drive sorg2 .
dah la jalan tu mcm sunyi je . jauh plakk tuhh .
then dah anta sume gerak balik umahh ,
pkul7.30 baru smpai rumahh .
penattttttt nya .
palong sangat jauhhh ,
hehhh .
esokk kene jmput kak suzi lagy kt palong , then trus balik kl .
OMG , HAHA .
terpaksa lahhhhhhhhhhhhhh ;p



pening memikirkann assgnment yang takk settle lagy ,
takk study untuk test isnin ni ,
dan banyakk lagi kerjaa yg takk buadd .
haihhhhh
its okayy , papehal family 1st !

:)






Friday, March 25, 2011

contact lens ? uhhhhh

kalauu tengok trend zaman skarg ni sume nakk pkai contact lenss .
kalau kat kolej aku tu tak payah ckp lahh ,
mmg dah jadi trend ,
macam2 kaler diorg pkai .
kadang2 pelik jugakkkk ,
knp lahh diorg ni nakk susah2kan diri pkai bnda alah tu sume .
nakk pkai dia bukan main payah ,
lepas tu bila dah pakai mata jadi sepet je ,
lain je rupa nnt .
ada 1 malam tu kawan aku si gojes tu dia ada beli contact lenss .
aku pon mcm batak sket lahh kan ,
konon nakk try pakai ,
perghh , mmg insaf ahhh lepas tuhh .
dah la tak reti pakai ,
then mata jadi merah sbbkn air dia tuu .
menyusahkan hidup aku je .
elehh , aku pon ada contact lens lahh .
contact lens semula jadi lagy .
HAHA , riak lebehh .
cita pasal contact lens ni kann ,
one day tu aku nakk brlagak kt kawan2 kelas aku ,
yang aku ni ada pakai contact lens .
then tup2 diorg prcya ,
HAHA , mmg lawak ahh .
kene game ngn aku .
mula-2 tu diorg tak cye ,
then aku ckp aku boleh bukak kalau nakk tgk .
nsb diorg tak suruh bukakk .
kalau tak aku nakk bukak mcm mana lah kann .
heeeee .
persoalan nye kt cni ,
perlu ke nakk pakai contact lens tuhh ?
bagi aku lahh kann ,.
seriously menyusahh kan hidup !
ngeeee ~

having fun with themm :)

*budakk yang sangaddd nakal dan manje
izad farihin andd dhia qhairina ,
HAHA , iloveyouuuuu :)


tadi sampai je rumahh , budakk 2 orang ni berkejar2 sambut aku kat pintuu .
HAHA , so sweet . terharu gila !
dah kat rumah tggal diorg je dgn kakak ipar aku .
abang2 aku sume pegy sabah promote hari belia .
huhh , ntah bila nak abess tak tau lahh .
agaknya diorg rindu kot kat aku ,
sampai2 trus pelok aku .
heee , trus hilangg penat tahuuu .
budakk dua orang ni mmg slalu buad aku gelakkk !
sayang gilaa kat diorg lahhh !
hehekkk :)

driver taxi yang gatal , eiiuuww !

okayy tadi abes klas dalam pkul 4.30 .
igt nak trus balik , tapi pkir2 balik takk jadi lahh .
cnfrm tren penuh dgn mnusia , then jalan mesti jem gila .
trus decide balik lepas mghrib .
kuar dalam pkul6 tu sbb nakk pegy makan dulu .
abes makan sume dah pkul7.30 .
dahh mghrib dahhh pon .
then trus tggu cab kat depan kolejj .
dapat plakk driver k***** .
perghh , gatal dia tuhan je yang tahuuu .
macam2 dia tnya .
geli plakkk aku .
tak boleh bla siap nakk anta aku smpai rumahh .
otakk dia ahhhh .
bwk cab pon dah macam orangg mabukk .
takut doe tadi .
siodd punye k***** !

smpai lrt , boleh tahan lagy ,
orang tade lahh ramai sangat .
yang takk boleh tahan , smpai kat ktm .
perghh , bapak ramai .
smpai 2 tren aku lepas kann .
tak dapat nakk naik langsunng .
nak tak nakk terpakse lahh tggu tren lagy 1 .
takutt lambat je smpai rumah td .
tren ketiga baru dapat naikk .
lega lahh skett .
smpai serdang , naik cab balikk rumahh .
lagi skali aku dpat driver teksi yg lebeh kurang macam tadi .
huhhh , malangnya aku hari ni .
nakk menangis jugak dalam cab tadii .
dah tu nak buad mcm mana .
urmmmmm , sabar jelahhhh ..
pukul9 lebehh baruu smpai rumahh .
=,=


muka penat , senyum pon takk bolehh -___-

Thursday, March 24, 2011

bz nye saya ^^

huhh , hari ni memangg bz gila .
klas dari pagi smpai ptg .
then ptg lepas klas kuar kejappp .
balik dalam pukul7 tuh lepak2 then 8.30 td kuarr balik pegy buad discussion .
discussion pasal nakk present jadi dj radio esokk .
HAHA , rasa excited ponn ada .
macam2 plann kitorg dahh buadd .
kene2 kann budak2 ni kat dalam kelas esokk .
dahh lahh group first ,
mmg kne buad gempak2 lahh .
lepas tu nnt , ptg tu aku ada ujian lisan arab pulakk .
adehh , ape aku nakk cakap esokk nehh .
yangg aku tau

*ismi siti hajar bt mansor
*ana adrusu fil jami'ah mara liltiknulugiyya
*ana askun fil baiti at tholabahh .

HAHA , tu jelahh .
yangg lain tu tak expert lagi .
sket2 bolehh la kott .
cuakk nehhh .
heeee


time tgh buad discussion tadi , tbe-2 kak suzi text aku .
tnye balik ke takk .
mggu ni patut tak nakk balik
sbb isnin ni aku ada test eco .
test kot , kalau balik rumahh mmg takde ahh nak bukak buku .
tapi jumaat ni alang dgn bangcik pegy sabah plakk .
tade sape nakk tgk2 kann kak suzi n anak2 kat rumahh .
kesian , then decide nakk blk .
macam biasa esok klas abess pukul5 ,
after klas dalam pkul6 tu aku gerak blk rumah ,
naikk trenn . hari jumaat naik tren mmg terbaik lahh .
ramai kot org .
trpakse lahh jugak kan nak tak nak ponn .
smpai tren kene amekk cabb pulakk nak smpai rumahh .
haihh , sabar jelahhh .



-__________-

Wednesday, March 23, 2011

webcam dengannn kauuu :)

*HAHA , kauu memangg jahatttt,
tapi tape , atleast kau puji gak aku macam minah arabb .
hahahahakkkttuuuiiiihhh ! :p


*okayyy , yangg ni muka mintakk kaki ,
HAHAHA ;D


*grrrrrr


nakk tau sape 'kauu' tuu ?
HAHA , 'kauu' tu kawan abang aku .
dia dulu keje kat ofis abg aku
kira rapatt jugakk lahh dengan dia ni .
dah macam abg dgn adik .
tadi on9 ym tiba-2 dia tegurr .
ajakk webcamm .
aku pon tgh tak buad ape , layan jelahh .
lama takk jumpa kann .
kalau dapat layan kauu mmg jadi gila lahh kann .
abess sume gmbar aku kauu snapp kann .
HAHA . siod lahh kauu .
mmg mintakk kakiii .
heeee ;DD
papeponn thanx .
lame dah takk berwebcam2 nehh .
huhuhuhu .


tersenyum gembira , wah ! :)